ettunderbartårikaos.blogg.se

Vårt kaos år är nu förbi då vi byggde hus och planerade bröllop under samma år. 2017 var för oss ett stort år då vi gifte oss den förste juli och hade slutbesiktning på huset den 7 juli. Nu när jag tänkte väcka bloggen till liv igen när vi samlat energi för att ta tag i allt som behöver göras runt ett hus tänkte jag först byta namn på bloggen men insåg att nej, alla våra år är underbara med lite kaos så namnet får stå kvar :)

Våra älskade barn

Kategori: Familjeliv

Nu är sommarlovet igång för oss tjejer i familjen. Pappa får vämta ett tag till på semester. 
Loven startar som de brukar. 
Jag kraschar
Meya har för mycket energi hon inte blir av med.
Linn är rabiat tills hon acklimatiserat sig till de nya lovrutinerna.Just byt tror jag mest att det ör att hon är förpubirlat och inte adhd. Hon testar gränser till max. Märks dock stor skillnad när vi är iväg för då kan hon vara vanliga snälla goa Linn så det är väl som det ska va antar jag att gränser testas inom hemmets fyra väggar där man känner sig trygg. 
Nu när man umgås med barnen hela dagar så ser man så många olika situationer som de är olika på men också lika. 
Likt Linn så är även Meya ordningspolis. Mamma går en rejäl utskällning av Meya om sin tatuering eller om jag svär. Varje sak ska läggas tillbaka på vad Meya anser är rätt sätt annars blir det livat. Linn har ju flyttat det fokus från grejer till regler.
Båda två har också alltid minst fyra saker igång samtidigt och inget blir helt klart. 
Och framförallt kan ingen av dem vara stilla.
Sen märker man också stora skillnader. Linn har en ganska låg framtoning. Skulle tro hormonerna gör sitt men även mycket funderingar kring sina diagnoser och världen i stort. Många gånger verkar hon nästan sorgsen. Sen har hon så klart tillfällen där hon spricker upp som en sol. 
Meya däremot har inte ett bekymmer i världen. Ja mer än om någon har ont eller är ledsen. Jag har nog aldrig träffat ett mer omtänksamt barn. Hon är också grym på att läsa av hur andra mår och situationer. Vilket Linn har mycket svårt för.
Linn har förmågan att vid rätt aktivitet hitta sitt hyperfokus där inget kan störa henne. Meyas fokus är en millisekund 😆
Linn är försiktig och funderar alltid över faror med Meya bara öser på till något händer. 
Linn kan sluta sig i sitt skal och vara väldigt hård medan Meya är väldigt mjuk i sitt sätt att vara.
Deras olikheter för att de kompletterar varandra bra. Men leder också till lite konflikter. Däremot så tror jag inte att det är deras skilda personer som gör de föesta konflikterna utan mer att de har svårt att mötas i ålder. Meya vill så klart göra allt som hennes stora idol gör. Inser inte att storasyster är 7 år äldre och blir förbannad när hon inte kan. Och Linn kan så klart inte plocka ner alla lekar till Meyas nivå. Men när de ryker ihop litegrann så är det ju tur att deras fokus snart skiftar så hittar de en ny lek.

Under lovet som börjat nu så har vi ändå hunnit med en del. Jag har haft ridläger. Superkul. Träningsvärk överallt då mycket fokus var sitsen i passen. Jag och Indie lyckades med saker vi aldrig gjort och som jag vet att han har svårt för. Var en så häftig känsla. 
Även Linn har haft ridläger med en väldigt pigg Dyzma. Extra pigg på terrängbanan där han var tvungen att busa till det så pass att Linn for av. Ett besök till läkare och röntgen så visade det sig att det iallafall inte var fraktur som man misstänkt utan bara en rejäl smäll. Skönt. Så dagen efter satt hon upp igen och hoppade bana. Hennes tuffa sida kommer behövas i denna sporten. 
Hon har iallafall haft ett toppenläger där de ridit barbacka och galopperat utan att hålla sig i, tränat dressyr, markarbete, hoppning och uteritt. 
När Linn åkte till sjukhuset så fick Meya vara med på lägret en stund innan Oscar kom från jobbet så hon fick vara med och fika och ha käpphästtävling. Ingen var nöjdare än Meya och hon ville inte hem.

Igår va det midsommarafton. Och bra väder. Sällan de hör ihop.
Vi började med att åka hökärra efter traktorn för att plocka blommor. Barnen hade olika inputs. Meya plockade blommor för att få åka traktor och Linn åkte traktor för att få plocka blommor.



När vi hade plockat färdigt så stannade vi i Fröjered. Barnen och Oscar badade och vi hade med oss lunch. Därefter så drog firandet igång. Det restes midsommarstång, det blev dans och lite lekar. Lite glass fick vi i oss i värmen också.
Meya va helt vild i vattnet även fast det var iskallt.










När vi kom hem så fixade Oscar inför kvällens grill, barnen vilade och jag tog en joggingtur med Dyzma. Inte så lång och vi fick lugna ner oss när Dyzma tyckte det skulle gå fortare. Men i 30 grader värme utan astmamedicin eller knäskydd samt en obefintlig kondition så tyckte jag ändå det var bra gjort med en liten tur. 

Kvällen var lugn hemma med grill. Oscar gjorde toppenmat som alltid. Å besök av Ellinor hade vi också.

Ha en fortsatt trevlig sommar allesammans ❤️☀️🌸🌺🌼