ettunderbartårikaos.blogg.se

Vårt kaos år är nu förbi då vi byggde hus och planerade bröllop under samma år. 2017 var för oss ett stort år då vi gifte oss den förste juli och hade slutbesiktning på huset den 7 juli. Nu när jag tänkte väcka bloggen till liv igen när vi samlat energi för att ta tag i allt som behöver göras runt ett hus tänkte jag först byta namn på bloggen men insåg att nej, alla våra år är underbara med lite kaos så namnet får stå kvar :)

Hängig

Kategori: Familjeliv

Idag har varit en hängig dag. Meya krångla massor i natt och kunde endast slappna av om hon låg i stort sett på mig. Men då blev det varmt och då va det besvärligt. Kl 5.23 så tog Oscar över. Han hade varit vaken flera gånger men jag sa till honom att sova då det var hans dag att jobba idag men kl 5.23 gav jag upp. Lite uppgiven blev jag när jag såg tiden och insåg att min väckarklocka ringer 6.27. Japp precis så 6.27. Jag kan verkligen inte ställa klockan på klockslag som är typ 5 över, kvart över, halv, tjugo i osv utan tiden måste vara emellan de vanliga femminutrarna. Känns inte bra annars.
Men upp kom vi väldigt trötta imorse. Linn hade sovit gott och va på bra humör. Meya fick jag väcka när det var dags att åka. Linn har haft det roligt i skolan idag. De firade 100 dagar i årskurs 1 med kalas. De hade fått medaljer och huvudbonader. De barn som ville fick ta med sig gosedjur till skolan att fira dagen med. När jag hämtade Linn så råkade hon tappa gosedjuret ute och istället för den vanliga reaktionen där hon hade muttrat något så blev hon jätte ledsen. Hon sprang till bilen med tårarna rinnandes längs kinderna för hon skulle hem och tvätta den. Redan där va det signaler stt något var fel. När hon kom hem så dukade jag fram fredagsfika som vi brukar. Idag ville hon inte ha åt lite och gick sedan till datorn. När det var dags att vila så gick hon och la sig utan att ens försöka förhala men framförallt när jag väckte för att hon skulle gå upp och till ridskolan så orka hon inte. Tog henne över en halvtimme att samla kraft att komma upp. Hon som brukar skutta upp till ridskolan.
Lite freddygos piggade upp iallafall. 
 
Hon åt sin gröt och gick och klädde på sig. Sa knappt något. På ridskolan sen så gick hennes häst lektionen innan så vi fick vänta. Då brukar hon ju glatt gå runt och tjata på alla andra. Hon gick och hämta skottkärran och mockade boxen. Hästen kom. Lektionen startade. Hon är så jäkla duktig nu för tiden. Va innan lite nervös för att galoppera sen hon åkte av i söndags men efter ett motiverande samtal med som ridlärare så va det inga tveksamheter under dagens lektion. Hon red på jätte bra i alla de olika tempo och vägar de skulle hålla koll på.
De avslutade med lite balans och damsadel.
 
Hon fixade till allt som skulle göras efter och vi åkte hem. Sa att hon va hungrig så hon duscha snabbt, åt och sen la hon sig i sängen och tittade på datorn. Va så trött redan vid sju att hon inte ens orkade sitta vid skrivbordet. 
Frågade henne flera gånger om något hänt men hon svarar nej. Hoppas det är så och hon bara har en sådan dag. 
 
Ja å så har vi Meya. Sjuk igen. Förkyld. Har feber. Sovit nästan hela dagen  Svårt att behålla mat då hon har så mycket slem i halsen så när hon äter börjar hon hosta och så kräks hon upp allt.
Börjar bli riktigt segt nu med så många sjukdagar det senaste. Går att räkna antalet dagar på mina fingrar då hon varit helt symptomfri och då behöver inte alla ens användas. 
 
Imorgon håller vi tummarna för två piggare barn 💕