ettunderbartårikaos.blogg.se

Vårt kaos år är nu förbi då vi byggde hus och planerade bröllop under samma år. 2017 var för oss ett stort år då vi gifte oss den förste juli och hade slutbesiktning på huset den 7 juli. Nu när jag tänkte väcka bloggen till liv igen när vi samlat energi för att ta tag i allt som behöver göras runt ett hus tänkte jag först byta namn på bloggen men insåg att nej, alla våra år är underbara med lite kaos så namnet får stå kvar :)

Tankar hos en 16 veckors valp

Kategori: Hundliv

Läs inlägget med ironi. Jag är på inget sätt en människa som påstår mig läsa djurs tankar men ibland så känns det verkligen som att det är just dessa tankar som rör sig i Freddys söta huvud. 
 
 
 
Idag 16 veckor.
Livet är så ORÄTTVIST 
Min enda önskan för att fira denna dag är att jag vore KATT.
Ni ska bara veta hur det är i den här familjen. Jag får mat två gånger per dag. Katterna de får ha mat framme HELA TIDEN. Å vet ni varför "de går ut och in som de vill så man vet aldrig vilka tider de är inne". PRECIS! De får vara ute hur och när de vill och de BELÖNAS med att ha mat hela tiden. Och jag får inte ens smak!
 
Och sen då. Matte har kört ut mig från mitt favoritställe. Bland deras rena tvätt. Hon har lagt för så inte jag kommer in. Men katterna de kan minsann hoppa över. Nu gör dom ju inte de, men de skulle kunna.
 
När katterna slår med tassen mot mig så säger matte att " jag ska skylla mig själv och att katterna är DUKTIGA som inte använder klorna". När jag slår katterna då ska jag "vara försiktig".
 
När vi busar kan katterna springa in under soffan, det kan inte jag för då fastnar jag. Katterna kan till och med hoppa upp i soffan. De får inte men de KAN och det är orättvist. 
 
När jag försöker jaga lite vilt i trädgården så "ska jag sluta för det är ÄCKLIGT" När katterna kommer hemsläpandes med allt möjligt är "dom duktig JÄGARE".
 
Katterna har minsann ett rum "där dom ska få vara ifred från mig ". Jo visst men vad har jag fått. En jäkla hundgård som de ska "träna mig att vara i när de jobbar när jag blir större". Tack. De va ju schysst. Jag ska va i bur medan katterna springer utanför. Tur att matte är så svag och husse inte lagat dörren så matte kan inte stänga så nu när jag ska träna kan jag putta till dörren och hoppa ut när jag vill.
 
Katterna dom har minsann flera sängar i flera olika rum. Klätterställning och allt möjligt. Jag ska minsann hålla mig på backen. Två sängar har jag men på natten måste jag sova inne hos husse och matte för "att de ska ha koll på mig ". Å när lillmatte är rädd på natten får till och med ena katten sova i HENNES SÄNG. Alltså hallå. Hur tänker dom? En katt? Vad ska den göra?
Jag har aldrig ens fått vara i sängen "för jag kommer bli så stor att jag inte får plats sen ändå så ska lära mig sova på golvet" och sen så råkar det vara så att jag tycker massa om lillmatte så det hon har vill jag ha. Å ni ska veta vad arg hon blev när jag smet in till hennes säng och tog hennes Bä. Hon har sovit med honom varje natt sen hon var 4 månader. Och om han är så bra så ville jag testa. Efter det får jag inte va i hennes rum alls. Tur jag inte bet sönder honom utan bara höll försiktigt för hade han gått sönder då hade jag nog fått skäll.
 
Katterna de får ha ett litet hus INNE som de får kissa och bajsa i. Jag tycker då att det inte är mer än rätt att jag då får sätta mig INNE bredvid detta lilla hus då jag inte får plats inuti. Men så fort de kommer på mig så ska jag gå UT. Idag har det faktiskt regnat. Å mina öron står upp vilket betyder regn i öronen. Fy f**n va otäckt.
 
Å så kanske det värsta. Katterna får ligga I DERAS KNÄN OCH GOSA! Jag minsann får ligga bredvid "för jag är för stor" . På riktigt nu. Är det på något sätt mitt fel att de där två inte blir större än vad jag var när jag föddes ungefär. Bara för att jag blir en riktig varelse och inte nån jäkla dammtuss. Ska jag straffas för detta! 
 
Ok men förutom denna extrema obalans bland familjens djur och en mycket stark önskan om att få vara katt så tycker jag faktiskt väldigt mycket om min familj. Känner mig lugn och trygg. Vi hittar på massa roliga saker och åker iväg på massa nya ställen som för mig blir äventyr. De lär mig en massa grejer också. Och när jag kan alla trick och visar dom så blir min familj så glada. Och jag ÄLSKAR när min familj är glad. Särskilt när det är jag som gör dem glada. För så lyckliga har jag aldrig nån gång sett katterna dem göra 🐶 ✌️
 
#dogrules
 
/Freddy