ettunderbartårikaos.blogg.se

Vårt kaos år är nu förbi då vi byggde hus och planerade bröllop under samma år. 2017 var för oss ett stort år då vi gifte oss den förste juli och hade slutbesiktning på huset den 7 juli. Nu när jag tänkte väcka bloggen till liv igen när vi samlat energi för att ta tag i allt som behöver göras runt ett hus tänkte jag först byta namn på bloggen men insåg att nej, alla våra år är underbara med lite kaos så namnet får stå kvar :)

ID sök

Kategori: Hundliv

Idag har vi hittat på en egen version av ID sök. Husses byxor fick tjänstgöra igen. De lades i en liten burk med godisar för att kunna belöna direkt när han hitta.
Han har spårat efter personer förrut men aldrig sökt. Å kanske va det godiset han kände lukten av och inte jeanstyget (vi klickade det några gånger först) men även om det var godis han lukta efter så är vi nöjda. Han sökte istället för att spåra, han sökte lös och självständigt (han släpptes ifrån punkten där jag stod alla tre gånger och ungefär lika långt åt olika håll till de tre gömmorna), han kom tillbaka till mig för att sedan visa vart han hittat.
Så för att va första försöket är vi mycket nöjda.

 
Ikväll gick vi ut och gjorde samma sak igen. Godis i burkarna osv. 
Gick som på en dans. Testade även att inte ropa tillbaka honom efter fyndet utan väntade och han kom skjuten som ur en kanon till matte för att sedan visa vart de va.
 
Sen så försvåra vi.
 
Han fick sitta stilla. Jag gick iväg med burken med endast jeanstyget i, inget godis. Han såg vart jag gick för att göra det enkelt. Gick tillbaka till honom släppte honom för ett sök. Japp gick fint även utan godis. Då utmanade vi lite. Längre avstånd och 2 burkar utan godis han inte sett placeringarna av. 
Första burken gick bra. Va lite springande runt men det blåste ganska mycket så tog nog en stund att hitta källan till doften. När han hade visat mig det första fyndet så satte vi av till fynd nummer två. Men när han hade sökt bara någon minut så avsluta jag. Dels så gjorde han ett bra sök men det va svårt så bättre att belöna stt han jobba bra än att han misslyckas men framförallt så såg jag ett rådjur i grannens trädgård. Nej tack till att ha Freddy lös då 😊
 
Som belöning för sitt goda arbete fick han lite spa av husse. Kloklippning, tandborstning och dusch. Ja alla saker kanske inte uppskattades 😉
 
Måste bara få ta med ett kort som Oscar tog idag. 
Freddy är verkligen helt underbar med lilla Meya. Och hon älskar honom.