ettunderbartårikaos.blogg.se

Vårt kaos år är nu förbi då vi byggde hus och planerade bröllop under samma år. 2017 var för oss ett stort år då vi gifte oss den förste juli och hade slutbesiktning på huset den 7 juli. Nu när jag tänkte väcka bloggen till liv igen när vi samlat energi för att ta tag i allt som behöver göras runt ett hus tänkte jag först byta namn på bloggen men insåg att nej, alla våra år är underbara med lite kaos så namnet får stå kvar :)

Att vara nöjd... Med sig själv

Kategori: Dagens reflektion

Alla har gått och lagt sig. Själv ligger jag och halvsover på soffan. Skulle visst va en komedi på tv. Inte är den vidare rolig. Men den lyfter en del om att inte räcka till. Att inte vara nöjd med sig själv. Och vilka krav vi ställer på oss själva.
Jag har verkligen mycket att lära här. Jag är världssämst på att vara nöjd. Med mig själv. 
Jag är nöjd över mitt liv i stort. Trodde aldrig jag skulle få det så bra med en man som Oscar och en dotter som Linn. Men jag är inte nöjd med min egen insats i mitt liv. Särskilt inte de senaste 8-10 veckorna.
Jag har i stort sett inte kunnat behålla någon mat. Det gör att min energinivå är otroligt låg. Jag jobbar och lägger mig. Har febertoppar ibland för att kroppen inte orkar å sen är jag igång igen med jobb. Jag ser hur Oscar får ta ALLT hemma. Å mitt dåliga samvete äter upp mig samtidigt som jag inte orkar. Just nu så är jag "bara gravid". Nått annat orkar jag inte. Å kanske är det inte så bara. Men det är en klen tröst när samvetet äter upp mig.
Men om jag tänker efter så har det här dåliga samvetet alltid funnits. Vad jag än gjort så har jag aldrig känt mig tillräcklig. Gör jag tillräckligt på jobbet? Är jag en tillräckligt bra mamma till Linn? Finns jag för mina vänner? Är jag tillräckligt bra fru för Oscar? Osv osv. 
Blev nominerad till årets lärare. Är jätte glad, stolt och rörd. Men anser ändå inte att det är jag som gjort jobbet. Det är ju eleverna som gör det. Inte jag. Jag är ju bara där. 
När ska man vara nöjd med det man faktiskt gör? 
Ja jag ger ju mina elever läxor för att utvecklas. Detta är nog en läxa jag får ge mig själv.