ettunderbartårikaos.blogg.se

Vårt kaos år är nu förbi då vi byggde hus och planerade bröllop under samma år. 2017 var för oss ett stort år då vi gifte oss den förste juli och hade slutbesiktning på huset den 7 juli. Nu när jag tänkte väcka bloggen till liv igen när vi samlat energi för att ta tag i allt som behöver göras runt ett hus tänkte jag först byta namn på bloggen men insåg att nej, alla våra år är underbara med lite kaos så namnet får stå kvar :)

Helt jäkla slut

Kategori: Dagens reflektion

Det har varit en tuff tid. Linns besök på sjukhuset gav mig några nätter utan sömn. Sen så gick det en vecka så startade kriget. Ja jag är ganska känslig mot sådant här. Alla timmar med nyanlända elever och höra deras bakgrund om krig, alla timmar jag jobbat för UNICEF och Röda korset har gjort att jag sett och hört det mesta. Däremot så trodde jag aldrig att vi skulle leva i en tid där man kanske får uppleva det själv. Det har skapat tankar. Alla mardrömsberättelser jag hört spelas på repeat. Fast med utbytta personer. Det är mina elevers berättelser men nu med min familj i huvudrollen. Det mal och mal. Jag borde kunna slå ifrån mig. Men när man redan känner sig trött, sliten och svag så går det inte. Jag älskar mitt jobb men även där har det varit slitigt ett tag. Många borta för Corona osv. Det tar energi. Energi som saknas för att i nuläget tänka rationellt. 
Jag har inte kunnat sova på flera nätter. Slumrat till och sen vaknar i panik. Haft ångestattacker, på sätt jag aldrig haft innan, och vaknade idag med en vilopuls på 110. Nu fick de va stopp. Idag var jag och Meya hemma. Meya sov dåligt i natt. Lite snorig. Egentligen ingen fara men hon hade inte fått vara på förskolan. Jag hade sagt till Oscar att jag inte kunde vabba idag pga möte. Idag fick faktiskt jobbet klara sig själva. Idag var jag inte lojal och bet ihop. Idag behövde jag paus. Idag behövde jag vila hjärnan från intryck av krig. Att möta mina härliga elever med deras oro och frågor smittar. Man får aldrig pausa från tankarna. 
Idag är min kropp så trött att den inte kunnat äta. Min dyngsranson har varit
3 flingor med mjölk ( fick slänga resten)
Ett digestivekex
Meya har matat mig med några bitar äpple och banan
7 morotstavar doppade i sweetchilisås 
2 chicken nuggets
Jag gar klarat av att dricka vatten, te och mjölk. Så går ingen nöd på mig. 
Nu ligger jag i sängen. Pulsen är nere på 70 så bättre även fast den inte är bra. Nu ska jag fylla på energi så jag kanske orkar äta imorgon också