ettunderbartårikaos.blogg.se

Vårt kaos år är nu förbi då vi byggde hus och planerade bröllop under samma år. 2017 var för oss ett stort år då vi gifte oss den förste juli och hade slutbesiktning på huset den 7 juli. Nu när jag tänkte väcka bloggen till liv igen när vi samlat energi för att ta tag i allt som behöver göras runt ett hus tänkte jag först byta namn på bloggen men insåg att nej, alla våra år är underbara med lite kaos så namnet får stå kvar :)

Mors dag

Kategori: Familjeliv

Började tidigt. Kl 7 skulle vi vara i stallet då vi hade praktik på stalltjänst idag. 
Hästar ut, foder, vatten, lite mockning. De flesta är ju ute nu så det är lättjobbat. 
Sen fixa vi Dyzmas box och hö samt såg till att Diablo som går i sjukhage fick vatten. Då nästan inga skulle ha lunch och de som ändå var i stallet sa att de kunde lösa det så behövde vi inte lunchfodra. I och med det så gav de oss några timmar där jag och tjejerna kunde åka till mormor och morfar. Oscar och Freddy drog till skogs och tränade sök. 
I eftermiddag sen så skulle hästar in och så lite foder igen. Det krävdes 40 minuter och en snabbkurs i yoga samt Linns utstrålning med en påse hästgodis för att få med den ena kraken in. Han är visst sjukt svårfångad och vill inte alls med och det kan ta timmar och ibland lyckas man inte alls så känner mig ändå rätt nöjd med 40 minuter. Ägaren har visst själv svårt att få in honom. Men vi kunde utnyttja att Linn inte sågs som ett hot utan han gick fram till henne och åt lite godis. Sen kunde jag ta över godiset och så länge jag inte försökte ta någon aktiv kontakt utan var bortvänd så kom han till mig. Till slut så pass att jag kunde få fast honom. Kändes som en seger 💪

Därefter så fick Dyzma komma om en snabb sväng. Han borstade av och kollade hovar. Sen så hoppade Linn upp barbacka utan tygel och jag fick leda dem på en promenad. Mysigt. Vi tog en kort tur och sen hoppa Linn av utanför boxen och Dyzma fick gå in. Alla nöjda och glada.