ettunderbartårikaos.blogg.se

Vårt kaos år är nu förbi då vi byggde hus och planerade bröllop under samma år. 2017 var för oss ett stort år då vi gifte oss den förste juli och hade slutbesiktning på huset den 7 juli. Nu när jag tänkte väcka bloggen till liv igen när vi samlat energi för att ta tag i allt som behöver göras runt ett hus tänkte jag först byta namn på bloggen men insåg att nej, alla våra år är underbara med lite kaos så namnet får stå kvar :)

Älskade dotter

Kategori: Familjeliv

Min älskade vän. Det finns ingen som gör mig så stolt och lycklig men samtidigt så orolig. Ja jag vet det är väl så det är att vara förälder så en känsla som många delar med mig men det gör den inte lättare att bära. 
Vi har haft några dagar nu med riktigt skönt vårväder. Vi hsr kunnat grilla, njuta av glass i solen, hört lyckliga skratt när du och Freddy spelde fotboll i tisdags en lång stund. Men i all glädje så mal en oro i mig över hur du egentligen mår. Du är trött och sliten, det syns/märks. Sover oroligt på nätterna. Har helt otroliga prestationskrav på dig själv som det senaste har satt dig i situationer där det låst sig så mycket för dig att du inte kunnat delta i leken utan fått blockeringar och blivit arg.
Är det bara stressen över att bli storasyster som gnager i sig? När vi frågar dig är du alltid glad och svarar att allt är bra och att du mår bra. Men ändå hamnar vi i tokiga situationer gång på gång. Du är ett väldigt tänkande barn som analyserar allt och grubblar för mycket. Du känner en så stor lojalitet mot alls människor att du ska finnas till för alla. Önskar dig pengar att skänka när du fyllde år sist. Vill sätta upp ett flyktingläger i trädgården. Ska få organisationer att sluta kriga. Det är en mycket vacker sida hos dig som jag är stolt över att du har men ibland kanske dessa stora världsomfattande tankar sättas på paus. Du har med dig dagligen dubbla uppsättningar med ytterkläder. Mamma packar extra om det blir blött. Du kommer hem och berättar att du lånat ut till kompisar för att de inte har haft med sig. Ständigt denna oro för andra och kontrollbehov att alla gör precis vad som förväntas. När något förändras från den ursprungliga planen rasar din värld.
Älskade dotter hur ska vi kunna hjälpa dig? Kraven på dig kan inte redan vara så stora att du stressar upp sig var dag och sover dåligt i perioder. Nu får vi allt tillsammans jobba på att släppa krav och vara barn.