ettunderbartårikaos.blogg.se

Vårt kaos år är nu förbi då vi byggde hus och planerade bröllop under samma år. 2017 var för oss ett stort år då vi gifte oss den förste juli och hade slutbesiktning på huset den 7 juli. Nu när jag tänkte väcka bloggen till liv igen när vi samlat energi för att ta tag i allt som behöver göras runt ett hus tänkte jag först byta namn på bloggen men insåg att nej, alla våra år är underbara med lite kaos så namnet får stå kvar :)

Lycklig tjej

Kategori: Familjeliv

Idag så hade Linn sin andra dag på sommarlägret. Efter igår och lite stress i morse så var hon lite ur balans när jag lämnade henne i stallet. För första gången någonsin så grät hon i stallet. Hon ville jag skulle stanna och hon klarade inte av att välja mellan två hästar.
Jag fick hjälpa henne till beslut, lugna henne och efter en liten stund så kunde jag åka därifrån. 
När jag lämnar stallet så rinner mina tårar. Den enda plats som alltid varit förknippad med bara lycka var idag en stressad plats med ångest. Livrädd att vår frizon skulle vara förstörd. 
Jag åkte och handla och på vägen hem ringde jag till ena ledaren, som bestämt, för att kolla hur hon var i humöret. Behövde hon en starkare dos av sin ångestdämpande? 
Men till min stora glädje fick jag höra att Linn skrattade och var igång som vanligt. Vid 14 åker jag dit med hennes mediciner. Då hittar jag en tjej som glatt hejar på sina lagkamrater i lekarna, springer i bara strumporna i ridhuset för att det var lättare att hoppa då. All ångest är bort. En sån lättnad.
Kl 16 är det riduppvisning. Stolt kommer hon ur stallet och leder Joker. Igår red hon honom och blev lite osäker. Hon har ridit shettis hela sommaren och helt plötsligt var hon uppe på storhäst. Väldigt stor skillnad i hur de rör sig. Nu var hon stolt. Joker är knoppas och pyntad och Linn skiner som solen.
De går in i ridhuset och uppvisningen är en liten hopprunda. Hon har aldrig hoppat med Joker men hon gör en jättefin runda. Så glad att hon har gått ifrån den tiden då det bara skulle va full fart och utan kontroll till att nu rida väldigt kontrollerat med bra ridvägar. Hon utstrålar ett lugn och kontroll. Nu kan jag som mamma stå intill och titta och njuta. Utan att va livrädd.


Även Meya va en lycklig tjej som fick va med och titta på alla hästar. 12 ekipage, fördelat på 11 hästar, gick runt. Många att titta på. Snabbt lärde hon sig även att man skulle klappa när de gick i mål så vid näst sista hindret började hon för att inte missa.