ettunderbartårikaos.blogg.se

Vårt kaos år är nu förbi då vi byggde hus och planerade bröllop under samma år. 2017 var för oss ett stort år då vi gifte oss den förste juli och hade slutbesiktning på huset den 7 juli. Nu när jag tänkte väcka bloggen till liv igen när vi samlat energi för att ta tag i allt som behöver göras runt ett hus tänkte jag först byta namn på bloggen men insåg att nej, alla våra år är underbara med lite kaos så namnet får stå kvar :)

Detaljer

Kategori: Projekt Hus

Nu har vi bott här sedan 8 juli. Och efter att ha varit här ett tag nu så är det några saker som jag är extra nöjd över att vi valt.
Vi är toppennöjda med huset som helhet och hur rummen ser ut och så finns i andra blogginlägg men nu fokuserar vi på små saker som betyder mycket.
 
Ber redan nu om ursäkt för riktigt usla kort som tyvärr inte gör huset rättvisa. Måste hänt nått med min telefon.
Skenerna i ugnen som gör att man kan dra ut plåten.
Ursäkta den skitiga ugnen. Men nu får vi dra igång en annan kanonfunktion vi valt. Pyrolys.
 
Detaljen med att ta upp bänkskivan i fönstret i köket. Supersnyggt. Hade inte alls blivit lika bra med marmorskivan vi har i alla andra fönster.
 
Bänkskivan. Detta är det sämsta kortet någonsin och gör bänksskivan inte rättvis. Vill ni se bättre bilder så googla Star Galay granit. Den är supersnygg och glittret kopparfärgat på riktigt. 
 
 
Våra kranar i köket. Matchar det kopparfärgade i bänkskivan kanonbra. Även om det inte syns när man fotar med blixt. Vet att det skär sig lite med de rostfria hoarna men med tanke på vilket jobb det hade varit att ha de kopparfärgade rena ifrån missfärgningar så är jag glad över att vi valde rostfria.
 
Med på detta kortet är ju även Oscars nya älskling. Hans superstora induktionshäll. 
 
 
Sittbänken. En trevlig plats vi använder mycket och som gav lite extra förvaring.
 
Nöjd med att vi byggde två badrum och en gästtoalett. 
Väldigt nöjd med att all badrumsinredning i samtliga toaletter är fristånde ifrån golvet vilket gör att det är lätt att hålla rent under där jag i det tidigare huset upplevde att det samlades massa damm.
Även städskåp, skåpen under torktumlare och tvättmaskin, garderober i tvättstugan är upphöjda. 
Bra med spegel både på insida och utsida av skåpet. Äntligen kan man se sig i nacken när man gör ordning håret. 
Lådorna i badrummen har dessutom eluttag. 
 
Ja det finns mycket mer att önska i utformningen och det kommer säkert in något smidigt hyllsystem med tiden. Men glad att vi valde att göra om detta lilla utrymme som var en passage till att använda det som garderob.
 
 
Älskar färgerna i vårt sovrum. Inte heller de syns ordentligt på korten. Det enfärgade är mycket brunare och lugnare i verkligheten. Fondväggen är så klockren. Jag är verkligen ingen brun människa men vårt sovrum har ett sådant lugn att jag älskar det. 
 
Vår gömda diskmaskin. Har lurat många och framförallt skrämt många när den öppnas automatiskt när den är klar. Gillar den nedre korgen att den går att lyfta upp och slippa böja sig så mycket vid i och urlastning. 
 
Vitrindelen i våra överskåp ger en snygg lantlig känsla. Med belysingen i skåpen och under skåpen så ger det köket en skön känsla. 
 
 
Här finns det mycket att vara glad över.
Våra stora fönster.
Belysningen i fönstrena.
Att vi valde en dyrare men mycket snyggare braskamin.
Att vi valde att ta med marmorn ifrån det gamla huset och sätta bakom braskaminen. 
Vardagsrummet är guld. Men hade gärna fått vara två meter bredare...
 
Upphöjd tvvättmaskin och tumlare. Samt de faktum att vi valde att ta bort en klädkammare för att få en lite tvättstugedel. Den är inte så stor men det hade varit extremt trångt så som orginalritningen var.
 
Under spisen så istället för skåp har vi satt en låda. I lådan finns en låda som är perfekt för plåtar. Detta gör att vi får en bra översikt på både formar och plåtar. 
 
Linns turkosa pelare. Den valde hon bra. Badrummet hade varit så tråkigt utan denna färgklick. 
 
 
Golvet på gästtoaletten. Ser ut som trä men är kakel på metervara. Det är verkligen jättesnyggt.
 
 
Vår fondvägg i vardagsrummet. Binder ihop hela känslan i huset och ser väldigt verklig ut för att vara tapet. Många som har varit framme och tagit på den för att få reda på om det är trä eller tapet.