ettunderbartårikaos.blogg.se

Vårt kaos år är nu förbi då vi byggde hus och planerade bröllop under samma år. 2017 var för oss ett stort år då vi gifte oss den förste juli och hade slutbesiktning på huset den 7 juli. Nu när jag tänkte väcka bloggen till liv igen när vi samlat energi för att ta tag i allt som behöver göras runt ett hus tänkte jag först byta namn på bloggen men insåg att nej, alla våra år är underbara med lite kaos så namnet får stå kvar :)

Djurens dag

Kategori: Familjeliv, Hundliv

Idag var en dag i djurens tecken. 
Vi börjar med att igår så fick vi besked om att den finaste terapihästen av dem alla tyvärr måste avlivas. 
TreG har betytt så mycket för Linn. Utan TreG och Klara hade Linn troligtvis inte ridit nu. Hon hade varken haft en förebild som hon har i Klara och heller inte vågat sig upp på en häst om det inte vore för TreG när allt va som mest panik för henne och rädslan va stor. 
Att ta farväl av ett djur är tungt. Djur är så mycket mer än bara djur. 💖💕❤️😪💖💕❤️
 
 
 
Så klart att Meya på sin 4 månaders dag är stor nog att sitta på hästryggen för första gången 😊
 
Sen så var vi även lite hästvakt idag. Idag så hade vi bara ponnysarna men det blev allt en liten tur förbi de stora också när vi ändå va ute och åkte. 
Två av stona i ponnyhagen är allt riktigt tjuriga och ställer till en massa bråk. Linn väljer ofta att stå utanför hagen istället för att slippa va med i springet. Förstår henne. Det är stundtals riktigt obehagligt. 
 
Sen så har det varit två intervaller med hundträning idag. 

Träna schäfer = måste träna mina handleder

När båda barnen vilar så får man vara effektiv med hundträning. 20 min aktivt utan paus. Så länge aktiviteterna byts så orkar han. Hålla på med samma så länge är han för mycket unghund för.
Började med lite specialsök utomhus. Inte gjort på länge så han visat ointresse men nu va de nog lite kul igen.
Därefter tränade vi på att leka. Under en lång tid har inte Freddy kommit tillbaka om vi kastat en leksak. Idag gick det klockrent.
Vi tränade inkallning med visselpipa. Då kommandot "hit" har tappat sitt värde.
Sen så va det lite "ligg", "sitt", "stå".
Till sist passivitet. Att han väljer att lägga sig efter 30 sek när han är lös är ett så STORT framsteg. Han ligger dessutom kvar. Inte så länge. Avbröt idag på 2 min. Bättre att lyckas än att det blir för länge och avsluta med misslyckande. För bara en månad sen hade han inte lagt sig alls.
Och för att uppfylla 80/20 regeln så testade vi kommandot "stå" och han skulle stå kvar när jag gick undan. De gick inte 😉 ett steg lyckades jag med så lite framgång

Ikväll gick vi ut och repetera lite. Körde först lite följsamhet och lydnad. Tränade sedan på att leka igen. Nu visste Freddy vad som väntade om han kom med leksaken matte kastade iväg. Nämligen en nyinköpt iller att kampa med. Freddy satte av i högsta fart och verkligen flög och satte tänderna i illern. Som tur va höll jag den utanför kroppen men 35 kg pälsmisil i full fart väger sina kilon och mina handleder har nog inte tagit emot någon sådan kraft nånsin.
Sådana här dagar glömmer man alla andra dagar som är "lite" jobbiga. Nu är de kul å träna schäfer 😊

 

 
 
Kommentera inlägget här: